Istanblues

Истанбул е град на кој со голема радост му се враќам. Го сакам поради тоа што ги обединува двете стихии што ми се најблиски – водата и воздухот.

Истанбул е град на кој со голема радост му се враќам. Го сакам поради тоа што ги обединува двете стихии што ми се најблиски – водата и воздухот. Поради меланхолијата што се крие зад фасадите на прометните главни улици. Поради атмосферата на источниот пазар и шармот на професионалните трговци, кои занаетот си го носат во гените. На крај, поради тоа што не е можно да се биде осамен во Истанбул – каде и да седнете, за десетина минути ќе ви дојде мачка да ја погалите.

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Смеењето го продолжува животот
Скопскиот стенд ап комичар одговара на нашите (не)вообичаени десет прашања.
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *