ДВОЈНО СТАКЛО

Длабоко во себе, таа е приврзана за домот. Сонцето во дворот. Сака да живее и внатре и надвор, вратата да ѝ е секогаш отворена, да гледа како поминуваат луѓето. Истовремено сака да биде сама, а во гужва.