Цик-цак, ку-ку

Повеќе

Историја на пчелите

Повеќе

Зборови од хартија (избор поезија)

Повеќе

Психопатологија на минатото во романот „Засолниште од времето“ од Г. Господинов

Повеќе

Прости песни (избор поезија)

Повеќе

Македонската книжевна жена (Од целосна занеменост до голема гласност)

Повеќе

Кревок

Повеќе

Галерија: Лука Бешлагиќ

Повеќе

Избор поезија од Ален Брлек

Повеќе

Галерија: улична фотографија на Диме Данов

Повеќе

Поезија на Стела Маја Босилковска

Повеќе

Број 157-159

Психопатологија на минатото во романот „Засолниште од времето“ од Г. Господинов

од

Некаде околку периодот на пандемијата, авторот Георги Господинов решил да нурне во времето и да ги преобимисли епохите низ кои прошол и за кои чул.

Македонската книжевна жена (Од целосна занеменост до голема гласност)

од

За авторката Тумбовскa овие женски ликови му пркосат на времето во кое живеат и се одделуваат од типичната слика за македонската конвенционална жена.

Кревок

од

Денес беше, во најмала рака, вообичаен ден во канцеларија, онака тажен, мртов како в гроб и до очај едноличен. Додека не измаршира во него твојот претпоставен.