Афоризми и рими

„Напишани пред 24 години, овие афоризми и хумористични стихови неверојатно зрачат свежина во постојните политичко-економски односи во земјава, но и во соседството. Тоа е само уште една потврда за нивниот квалитет и нивната безвременост.“