Хумор

Афоризми и рими

од

„Напишани пред 24 години, овие афоризми и хумористични стихови неверојатно зрачат свежина во постојните политичко-економски односи во земјава, но и во соседството. Тоа е само уште една потврда за нивниот квалитет и нивната безвременост.“

Off мори мајко

од

Марјан Анѓеловски   Модерни, свежи и актуелни афоризми кои успеваат да останат прецизни и добри. Играта на зборови е само дополнителен квалитет.    …

Се изјасни дека не е виновен. Силувал исклучиво невини

од

Реалната опсервација на афоризмите на Јанкуловски го покажуваат неговиот сенс за неправдите кои ги сретнува во своето секојдневие, подалечно или блиско опкружување, генерално или лично незадоволство.