Рецензија

За светот на сонливото како граничен простор помеѓу будното и заспаното

од

Од светлината на месечината која пополека се буди, почнуваат да се запалуваат повеќе светла во различни детски соби во различни делови на земјината топка.

Успешно дебитирање во просторот на сонливото

од

Денес, од исклучителна важност е делото за деца од предучилишна и раноулишна возраст да има не само соодветен / добар текст кој ќе соодветствува на темпераментот и пристапот кон светот на денешното дете, туку да има целосен концепт – со илутрации, соодветен фонт, одмереност во обемот на текстот.

Каде престанува вистинскиот, а каде започнува замислениот град во „Книжевната мапа на Скопје“

од

Моменти врзани со нашето Скопје ми прават искрени возбуди или поетски кажано ми носат „пеперутки во стомакот“. Со иста возбуда е и овој денешен…

Дали се доволно храбри новите/младите автори за некој нов „Сок од простата“?

од

Дали се доволно храбри новите/младите автори за некој нов „Сок од простата“? (промотивна реч по поводот јубилејното издание на „Сок од простата“ (Скопје: Ми-Ан,…