#Моаи 2014

Да патуваш низ универзумот и низ димензиите само за да добиеш љубов и внимание, не е лесна работа.

Кутија со букви

Со останатите букви, составив реченица или две, во која им кажав на научниците дека никогаш повеќе нема да бидам човек, или пак да се вратам во мојата претходна форма.

Nomen est omen и обратно

Старецот носеше наочари со дебела рамка и дебели стакленца чија диоптрија создаваше оптичка илузија дека старецот воопшто нема очи туку само темна вдлабнатини.