Ненси е среќна!

Што прави едно осумгодишно девојче откако ќе најде пари на улица? Уште подобро прашање би било - а како ќе заврши нејзиниот ден? Прочитајте го стрипот за да дознаете.

1

2

3

4

5

 

Ерни Бушмилер (Ернест Пол Бушмилер Јуниор, 1905-1982) е американски карикатурист и цртач, кој стекна светска популарност со својот хумористичен стрип Ненси. Ненси е буцкасто  осумгодишно девојче со бујна фантазија кое постојано запаѓа во бројни неволји. Истоимениот стрип редовно излегувал во бројни американски весници и списанија. 

Тагови од објавата
, , ,
Напишано од
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *