Поезија

Кревкост во топлината

од

Но душата Цигарата гори, дробот боли, но душата живее. Кафето тече, срцето пече, но душата е возвишена. Алкохолот опива, црниот дроб се убива, но…

Сонот и смртта

од

Моштите на влечугите Скриени сме под мушамата со две дупчиња. Прстите на секое новороденче-гостинче ги зголемуваат тие дупчиња (по потреба), а како дални верници,…