Лов

1 2 3 4

Молг Х. (1984) е уметник кој живее и работи во Мадрид, Шпанија. Тој е автор на мошне бизарни и брутални илустрации, цртежи и стрипови, во кои често се мешаат елементи на насилство, апсурд, црн хумор и цинизам. Свои дела објавувал во разни фанзини и списанија, а последниве години привлекува големо внимание преку својот блог, преку својата страница на Фејсбук и преку својот профил на Твитер. Со цртачот Нестор Ф. објавиле и графички роман, насловен „Мувилу Вумилу“ (Moowiloo Woomiloo).

 

 

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Уметност во секојдневните предмети
Кога ќе ни кажат „накит“ обично помислуваме на светкави предмети од злато...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *