Опстанок

„Опстанок“ од Мирко Илиќ и Лес Лили Сценарио: Лес Лили. Цртеж: Мирко Илиќ

1_opstanok 2_opstanok 3_opstanok 4_opstanok 5_opstanok 6_opstanok
Овој стрип за првпат се појави во списанието „Spunk“ во 1979 година.
Tој е последниот стрип на познатиот југословенски стрип цртач Мирко Илиќ (1956). Своето прво дело Илиќ го објавува 1973 година, и оттогаш редовно објавувал стрипови и илустрации во бројни југословенски и светски списанија. Изработувал и насловни за музичките албуми на неколку југословенски рок и поп бендови. Се појавил и во документарниот филм за југословенскиот нов бран „Среќно дете“ на Игор Мирковиќ. Од 1986 година живее и работи во САД.

Сценарио: Лес Лили.
Цртеж: Мирко Илиќ

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Македонските хоризонти на Иво Андриќ
Нашето интересирање во овој пристап најмногу го привлекуваат патописите на Андриќ, меѓу...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *