Безбедност

Лукас Левитан е бразилски цртач кој живее и работи во Лондон

1 2 3 4 5 6 7 8

Лукас Левитан е бразилски цртач кој живее и работи во Лондон, Велика Британија. Со цртање се занимава речиси целиот живот, иако не објавувал сè до неодамна, кога поминувал покрај некоја зграда од која паднала тула што го промашила за неколку милиметри. Таа случка го натерала да се замисли над својот живот, по што решил да им се посвети на нештата што најмногу ги сака. И така, постепено почнал да објавува од своите цртежи и стрипови, нудејќи им на читателите поглед во неговиот навистина смешен и возбудлив свет.

 

Извор: lucaslevitan.com

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Одбележување на 100-годишнината на Франтишек Швантер
Повеќето од делата на Франтишек Швантер се вбројуваат во златниот фонд на...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *