Ноќ во градот

Еден краток, но одличен стрип за оние работи кои ги измачуваат жителите на градот и им го одземаат сонот.

Ноќ-во-градот---Александар-Поповски

Александар Поповски (Битола, 1969), дипломирал на ФЛУ – Скопје, отсек графика со графички дизајн. Тој е еден од основачите на стрип магазинот „Клик“. Објавувал стрипови во „Клик“ и „Макстрип“. Живее и работи во Битола.

Напишано од
More from РЕПЕР
Личното е политичко, а емотивноста е единствениот начин да побудиме емпатија
Кристина Гавран (Загреб, 1987 г.), магистрирала драматургија на Академијата за драмски уметности....
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *