Скинбој живее во градот

strip1 strip2

Џеј Ар Вилијамс е независен автор кој творел и објавувал во американската подземна стрип сцена. Неговите стрипови излегувале за бројни американски списанија кои ја третирале стрип уметноста. Тој се занимава и со анимација, дизајн, пишување сценарија за стрипови, за реклами и за телевизиски емисии, цртање карикатури, илустрирање книги и слично. Тој важи за загадочен автор за кого се знаат малку податоци.

Тагови од објавата
,
Напишано од
More from РЕПЕР
Посткиното: крајот на филмскиот медиум што некогаш сме го знаеле
Новите технологии засекогаш ја променија филмската уметност што ја познававме порано.
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *