Тоа беше само твојата фантазија

Американски цртач е најпознат по тоа што беше творецот на хумористичниот суперхерој Пластикмен.

тоа беше само твојата фантазија - џек кол

Кратка биографија за авторот: Џек Ралф Кол (Jack Ralph Cole, 1914-1958) беше американски цртач, најпознат по тоа што беше творецот на хумористичниот суперхерој Пластикмен (Plastic Man) и по своите карикатури што ги објавуваше во списанието Плејбој. Стрипчето со кое го претставуваме на страниците на Репер е едно негово дело за кое долго време се сметаше дека е загубено, а кое беше објавено во списанието The Saturday Evening Post во 1954 година.

 

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Наградата ми вели дека треба да одам подалеку
Јас сум многу почестена, презадоволна и мислам дека имам доста среќа.
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *