Поезија

Сонот и смртта

од

Моштите на влечугите Скриени сме под мушамата со две дупчиња. Прстите на секое новороденче-гостинче ги зголемуваат тие дупчиња (по потреба), а како дални верници,…

Моја и на Сонцето

од

Изгореници Гранче од еукалиптус ги цеди соковите врз порите жаросани како зрела калинка. Капките се движат несигурно исцртувајќи ја својата сјајна патека. Сонцето овој…