Изгубената половина

Извонреден стрип на бразилскиот цртач Рикардо Јошио Окама Токумото, кој твори под псевдонимот Ryot Iras. Во стрипот станува збор за наоѓање на изгубената половина и соединување со неа во една целина.

Бразилскиот цртач кој доаѓа од градот Бело Хоризонте, Рикардо Јошио Окама Токумото (1986), и кој твори под псевдонимот Ryot Iras, е мошне познат на интернет. Тој редовно ги објавува своите стрипови и цртежи на својата интернет страница, а тие можат да се сретнат и на разни други блогови и портали. Порано работел со техниката молив и туш, но поради предностите на современата технологија веќе се откажал од нив и сега најчесто стриповите ги црта директно на компјутер. Работи и како илустратор на детски книги.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Напишано од
More from РЕПЕР
Не познавам уметник што претендира да го уништи човештвото наместо да го спаси
Ние сме овде за да се сеќаваме. Душата им диктира на рацете...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *