Лов

1 2 3 4

Молг Х. (1984) е уметник кој живее и работи во Мадрид, Шпанија. Тој е автор на мошне бизарни и брутални илустрации, цртежи и стрипови, во кои често се мешаат елементи на насилство, апсурд, црн хумор и цинизам. Свои дела објавувал во разни фанзини и списанија, а последниве години привлекува големо внимание преку својот блог, преку својата страница на Фејсбук и преку својот профил на Твитер. Со цртачот Нестор Ф. објавиле и графички роман, насловен „Мувилу Вумилу“ (Moowiloo Woomiloo).

 

 

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Обични приказни (За „Ге-дур“ на Тамара Јолевска-Попов)
Литературата создава светови. Тоа ѝ е работа. И секогаш две работи се...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *