Kнига на месецот

Празни улици

од

Дејството на книгата на месецот јануари почнува кога главниот лик случајно нагазува на шилец од еден дрвен предмет. Формата на чудниот предмет ја препознава во различни места на градот и таа го води во потрага по една млада девојка што неодамна исчезнала.

Нема што повеќе да се изгуби

од

Оваа книга копка и разбранува, растажува но и ја враќа надежта во свет на почитување и разбирање. Овие стихови на поетска врата ја враќаат исконската потреба на човековата душа од разум, мир, продлабоченост и рафинираност.

Жената во кафезот

од

Една од најголемите писателски ѕвезди на Евопа ќе ја посети Македонија на Фестивалот „Букстар“ на 3 ноември. Затоа неговата книга „Жената во кафезот“ е книга на месецот октомври!

Нема друга

од

Месецот јули поминете го со ова најново издание на „Антолог“, како дел од проектот „Европа во големи мали чекори“, а со поддршка на програмата Креативна Европа.

Ова се имињата

од

Понтус Бег не беше таков старец каков што си замислуваше дека ќе биде. Нешто недостигаше. Всушност, недостигаа многу нешта. Како дете, во одреден период…