Преживување

Прочитајте го стрипот на еден од најпознатите и најуспешни цртачи од просторите на поранешна Југославија - Мирко Илиќ.

 

mirko-ilic1

mirko-ilic_2

mirko-ilic_3

mirko-ilic_4

mirko-ilic_5

mirko-ilic_6

Мирко Илиќ (1956) е роден во Босна. Професионалната дизајнерска кариера ја започнал во Европа како илустратор и уметнички директор на бројни постери, обвивки од музички албуми и стрипови. Во 1986 г. заминува за САД каде што работи како водечки илустратор за списанија и весници. Добитник е на бројни награди за своите стрипови и илустрации, а моментално предава дизајн во Њујорк. 

Напишано од
More from РЕПЕР
НОБЕЛОВКАТА СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ – ДОБИТНИЧКА НА НАГРАДАТА BOOKSTAR 2022!
Фестивалот „BookStar“ годинава ќе се одржи од 3 до 5 октомври 2022...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *