Рака

Дали животот на една личност може да се сумира само преку предметите што ги држи во својата рака?

Strip

Кратко био за авторот: Дејвид Лојд (1950) е британски стрип автор и илустратор, најпознат по својата работа како цртач на стрипот „V for Vendetta“. Во светот на стрип уметноста влегува во 1970-те години, а во текот на својата кариера соработувал со најважните и најдобрите списанија кои го третираат стрипот и илустрацијата. Краткиот стрип со кој го претставуваме овде за првпат се појавил во списанието „Хеви метал“ (Heavy Metal) во 1988 година.

 

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Црно-белото јагне и белиот црнец
Ретко е авторот чиј дебитантски роман шармира со новини и со искреност...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *