Рибја чорба


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/echqdumm/public_html/reper.net.mk/wp-content/themes/simplemag/formats/format-standard.php on line 28
За сите љубители на ова вкусно јадење - рецепт за подготовка на рибја чорба.

karas-5483

Состојки
(за 4 порции)

2 пастмки..порцијаши

1 литар вода

1 лажичка крупна морска сол

2 лажици маслиново масло

3-4 моркови

4-5 млади кромиди

2 лажици брашно

1 јајце

3-4 лажици павлака

karas-5484

Подготовка

1. Рибата се сече на парчиња и се става во солена вода да зоврие 10-15 минути, а потоа се вади од водата.

2. Во друго тенџере се става масло и брашно и лесно се пропржува.

3. Потоа се додава водата од рибата.

4. Се додаваат и сецканиот кромид и моркови и се варат додека не омекнат (15тина минути)

5. Во меѓувреме се додава и рибата.

6. На крај, чорбата се полева со изматено јајце и павлака.

Преземено од пријателскиот портал karas4training.com/mk

1
Напишано од
More from РЕПЕР
Хармониката како средство за пронаоѓање себеси
Филмот во кој изобилуваат музичките способности на овој уметник во себе содржи...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *