Состојки
(за 4 порции)
2 пастмки..порцијаши
1 литар вода
1 лажичка крупна морска сол
2 лажици маслиново масло
3-4 моркови
4-5 млади кромиди
2 лажици брашно
1 јајце
3-4 лажици павлака
Подготовка
1. Рибата се сече на парчиња и се става во солена вода да зоврие 10-15 минути, а потоа се вади од водата.
2. Во друго тенџере се става масло и брашно и лесно се пропржува.
3. Потоа се додава водата од рибата.
4. Се додаваат и сецканиот кромид и моркови и се варат додека не омекнат (15тина минути)
5. Во меѓувреме се додава и рибата.
6. На крај, чорбата се полева со изматено јајце и павлака.
Преземено од пријателскиот портал karas4training.com/mk
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/echqdumm/public_html/reper.net.mk/wp-content/themes/simplemag/inc/social-share.php on line 60
Pinterest