Возење

„Се родив без талент и без раце. Но со напорна работа ми пораснаа раце. Не ги биваше за ништо друго освен за цртање“, вели за себе овој американски уметник.

1

2

3

4

6

7

8

9

10

Родолф Гвеноден е илустратор и аниматор од САД. Работел на познати холивудски анимирани филмови. Објавувал свои цртежи и илустрации во разни списанија кои го третираат современиот уметнички израз. Автор е и на неколку стрипови.

Напишано од
More from РЕПЕР
Три раскази од Ацо Гогов
Три раскази од македонскиот писател Ацо Гогов
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *