Настан

Патување низ зборови

од

На 10 март, во Младинскиот културен центар се одржа долгоочекуваната промоција на „Куќичка за птици-преселници“ – втората поетска книга на Ѓоко Здравески.

Куманово, град на писатели

од

На 4 ноември од 19.30 часот, во НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово, се одржа промоција на книгата песни „Ноќниот ум“ од младиот поет Стефан Велковски, во издание на „Антолог“ од Скопје.