Индекс на раскази преведени на македонски

Расказите преведени на македонски од Ненад Трповски се изведени од следните збирки.

Дијалог за најголемите системи (1937)
1. Раце

Море од бубашваби (1939)
2. Море од бубашваби
3. Врколак

Меч (1942)
4. Меч
5. Вечер во провинцијата
6. Таткото на Кафка

Сенки (1954)
7. Сенки
8. Жената на Гогољ
9. Писма од провинција

Во опшстество (1962)
10. Две будења
11. Вечната провинција

Кошница со полжави (1968)
12. Бакнеж

Лабрени (1974)
13. Лабрени

Случајно (1975)
14. Гради

Тагови од објавата
Напишано од
More from Томазо Ландолфи
Расказ-Таткото на Кафка
„Е.А. По, Кафка и Гогољ би биле воодушевени од италијанската зона на...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *