Лајф ис хард е зезање за некои луѓе

Revolutionary ready… ecstatically so…

It really changes the weather in the room, so to speak.

Д-рот: Што правиш?
– Учам. Ти?
Д-рот: Еве на принудно летување и зимување во затворот во Прилеп хаха..
– Што така?
Д-рот: Отидов да помагам во Сирија и кога се вратив… дојдоа по мене со хелихоптери… Џејмс Бондовии… хахахх.. притвор 11 месеци.. самица 10 месеци.. пред 5 месеци на Крушевски пат бб.. овде е идиииилаа.. беа две, па се жалеше обвинителот малку биле ми дадоа три год. сега чекам амнестија хаха
– Што ќе правиш кога ќе излезеш?
Оди на море
Д-рот: Хаххахх да знаеш што убаво е морето Латакија и Тартус види на нет
(…)
Види ова е вера не е хоби..

***

Штом го кажеш, се обистинува. #пророчки
Подобро не кажувај.

Keep yourself to yourself.

After a great effort comes a great relief.

Подведувач е навреда за женското битие.

***

Even Dart Vader loved and was loved. Before becoming Dart Vader.
And after, he was beyond Love. The Invincible Never-ending Immeasurable Love. And the after, became another story.

***

I’m ready… I’m ready…
Revolutionary ready… ecstatically so…

***

I trust myself more than anyone I know.

Смртта, да се откупуваше, само сиромашните ќе беа отидени.

Globe trotter… Trot around yourself, you obnoxious thing.

Се чини само дрскоста и нискоста добива.

Drill the incomprehensible and make it relatable.

Alcune persone preferiscono sputare la verità come veleno, quando arrabbiate.

Проферосор/наставник е благородна работа, не насилничка.

Нам животот ни е ептен досаден. Бездетни.

Душа ниту се купува, ниту се шминка.

Talking is overrated. Be silent for a while.

Од рубриката не се пере. Не се пере збор. Ниту злодело. Само на рака, најмодерна дизајнерска марама или кашмирна блуза, а во перална најнов автомобил.

Мојата рака долга токму за да го опфати твојот струк,
Твојата рака долга токму да ги опфати моите плеќи во прегратка.

A hug can heal all aches of the soul.

***

Од рубриката „Сакам да знам“
Сè за тебе
Сè твое за мене
Сè твое од мене
Сè твое пред мене и зад мене
Сè твое по мене
Сè твое зад мене
Сè твое покрај мене
Сè твое до мене
и околу мене.

***

Поседување талент и способности е сосема различна работа од изнајмување на истите. Она што посебно го интересира општеството или одделен дел од истото е кому таа слободна уметност се изнајмува. Дали е во ред или не е, етички или не, одлучува исто толку поединецот, односно изнајмениот, колку што има право да критикува општеството. Дали секој има право на избор и критика? Веројатно да, ако не станува збор за двојни аршини, па за едни да критикува, а за други да милува да молчи.

***

The story about one true love or three true loves comes hand in hand with someones need to put girls “in their place”. To stay put. Do not move. There’s no need for you to move.
I don’t know why boys aren’t fed with the same story!? Because clearly they’re not.

Тагови од објавата
More from Адријана Ананиева
Патот не е тежок, бесконечноста е на дофат
Сара Конин е ученичка во осмо одделение во основното училиште ,,Кочо Рацин"...
Повеќе
0 replies on “Лајф ис хард е зезање за некои луѓе”