Задача

Во градот се појави нова сорта луѓе кои ќе сторат сè за да не бидат разоткриени.

Томас От (Женева, 1966) е швајцарски стрип уметник. Главно црта во црно-бела комбинација, а темите во неговите дела се песимистички и мрачни. Пристапот му е „филмски“, односно секој негов цртеж може да се земе и како филмски кадар. Неговите стрипови најчесто се без зборови, а текстот се појавува како спореден елемент. Автор е на петнаесетина наслови објавени во периодот 1989-2014 година.

Стрип (1)

Стрип (2)

Стрип (3)

Стрип (4)

Стрип (5)

Стрип (6)

Стрип (7)

Стрип (8)

Стрип (9)

Стрип (10)

 

 

Тагови од објавата
Напишано од
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *