ПОЛНОЛЕТСТВО СО МНОГУ НОВОСТИ И РАДОСТИ

100 книги, ново лого, оригинална линија аксесоари, најголеми попусти...

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со големо задоволство објавува дека годинава обележува 18 години од основањето, со над 100 нови наслови, нов визуелен идентитет, оригинална серија аксесоари и со најголеми попусти во досегашното постоење. Под слоганот „Испишуваме радости“, „Антолог“ предвидува целогодишна прослава на квалитетната литература.

„Полнолетството е радост! Тоа е момент кога сме на почеток од возбудливи животни поглавја и кога вртиме нова страница. Во очите на другите стануваме зрели, свои луѓе. Пред нас се отвораат нови светови и предизвици. Полнолетството е време на промени и на важни одлуки, време кога сегашноста добива вредност на иднина. Па, и малите чекори стануваат големи. Како чекорите на Малиот Принц или на Алиса од земјата на чудата“, велат од „Антолог“, и додаваат: „Така патуваше и ’Антолог‘ во изминатите 18 години, со чекори во кои е задржана детската ведрина и со дела што се репер за квалитет. Со текот на времето потврдивме дека сме омилената дестинација на сите што се ’зависни од книги‘ и посегаат кон сонцето и ѕвездите. Така и нашиот идентитет доживеа природна зрелост за следни височини и радости“.

solja

Богатата продукција од 100 нови наслови, ќе ги донесе на македонски делата од најважните светски и домашни автори од различни жанри, меѓу кои ќе се најдат и книги од: Светлана Алексиевич, Џејмс Дашнер, Рамиро Пиниља, Дејв Егерс, Алесандро Барико, Драгана Евтимова и Владимир Лукаш, Пер Улов Енквист, Александар Кујунџиски, Јуси Адлер-Олсен, Јусуф Сулејман, Магдалена Парис, Велко Неделковски, Карин Фосум, Луиз Пени, Хакан Несер, Станислав Лем, Џејн Хокинг, Игор Станојоски, Ленче Милошевска, Ѓоко Здравески, Ставре Џиков и многу други.

Дизајн решението на новото лого на издавачката куќа „Антолог“ е на Ирма Велковска. Логото ги спојува моливот и почетната буква на македонската азбука. Секој човек во своите почетни години влегува во светот на јазикот, како најважна алатка за комуникација. Од некој станува врвен писател, математичар, илустратор, наставник, а некој ја користи писменоста само на основно ниво. Сепак, во овој модерен свет без јазик и писменост нема живот. Токму затоа, моливот и почетната буква се обединети како симболична претстава на тоа дека „Сè почнува од Зборот“, од првата испишана линија, од првиот потег со моливот, од првонапишаната буква, од првиот збор.

notes_1

Со таа цел секој купувач во Книжевниот центар „Антолог“ ќе добие моливче на подарок, за да испише нови животни и книжевни страници со него.

Под новото лого ќе биде претставена и цела серија производи за уживање во читањето и во миговите поминати со книга: обични и магнетни разделници, нотеси, шолји, торбички, подлошки за чаши, беџови.

Линијата аксесоари се реализирани во соработка со креативното студио „Тиноски“, препознатливо по уникатните рачноцртани шолји за кафе и други креативни персонализирани подароци. За време на досегашната работа, „Тиноски“ стои и зад брендираните материјали на повеќе докажани компании, а соработката со „Антолог“ е нова дестинација на тој пат.

torba

Во чест на полнолетството и на ребрендирањето, „Антолог“ оваа година на Саемот за книга на читателите ќе им понуди книги по најдостапни цени досега. Најубавите книги за деца, тинејџери, возрасни и за сите други генерации читатели „зависни од книги“ ќе бидат со вистински попусти до 70%.

– Ве чекаме на саем – додаваат од „Антолог“.

Katalog

Тагови од објавата
, ,
Напишано од
More from РЕПЕР
Поврзи ги точките
Претставуваме избор поезија од новата книга на Николина Андова Шопова - „Поврзи...
Повеќе
0 replies on “ПОЛНОЛЕТСТВО СО МНОГУ НОВОСТИ И РАДОСТИ”