Награда

РОМАНОТ ДОБИТНИК НА ГОНКУРОВАТА НАГРАДА, „БУСОЛА“, ОБЈАВЕН ВО „АНТОЛОГ“

од

Возбудлива и убедлива ерудиција, со зачудувачки референции на композитори од деветнаесеттиот век и езотерични ориенталисти. Како да ги поврзал Балзак и Агата Кристи на еден магичен начин!

АВТОРКАТА НА ПРВАТА ФЕМИНИСТИЧКА КНИГА ВО ИСТОЧНА ЕВРОПА ДОБИТНИЧКА НА БУКСТАР

од

Гостувањето на „една од највлијателните писателки“ во Скопје е предвидено за периодот од 12-14 ноември, кога ќе ја промовира наградената книга и ќе има средба со читателите.