Стрип

Рака

од

Дали животот на една личност може да се сумира само преку предметите што ги држи во својата рака?

Скинбој живее во градот

од

Џеј Ар Вилијамс е независен автор кој творел и објавувал во американската подземна стрип сцена. Неговите стрипови излегувале за бројни американски списанија кои ја…

Тетоважа

од

Луси Белвуд (1989) е илустраторка и стрип-цртач која живее во САД. Честа тема во нејзините дела е морето и морепловството…

Двојно бегство

од

Жан Анри Гастон Жиро (Jean Henri Gaston Giraud, 1938-2012) е француски стрип-цртач. Освен како Жан Жиро, светска слава стекна и како Мебиус (Moebius).

Автобусот

од

Пол Кирхнер (1952) е американски уметник и илустратор кој твори во разни области, од стрип уметноста и дизајн на играчки до маркетингот.