Стрип

Депресија

од

Силви Ројтер (1982) е родена во Стралсунд, Германија. Завршила факултет за графички дизајн, а се занимава и со илустрирање и цртање стрипови.

Ненси е среќна!

од

Што прави едно осумгодишно девојче откако ќе најде пари на улица? Уште подобро прашање би било – а како ќе заврши нејзиниот ден? Прочитајте го стрипот за да дознаете.

Дух во плакарот

од

Како да се ослободите од духот кој се населил во вашиот плакар? Татковците секогаш го имаат вистинското решение.

Преживување

од

Прочитајте го стрипот на еден од најпознатите и најуспешни цртачи од просторите на поранешна Југославија – Мирко Илиќ.