Дух во плакарот

Како да се ослободите од духот кој се населил во вашиот плакар? Татковците секогаш го имаат вистинското решение.

За себе уметникот кој твори под псевдонимот Lunarbaboon вели: „Некаде во 1980-те години една жена водеше љубов со вселенски мајмун. Осум месеци подоцна се родив јас, Месечевиот бабун.“

Lunarbaboon е женет и има едно дете. Работи како наставник и живее живот сличен на оној на северноамериканските човечки суштества. Се преправа дека е фин кон нив, но во суштина не ги сака повеќето луѓе. Моментално живее во Торонто, град полн со човеколики креатури.

comicghost

Тагови од објавата
, , ,
Напишано од
More from РЕПЕР
Writing is fifty years behind painting
Кон Душко Родев - Цветот на дивата роза (Сигмапрес; 2005)
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *