Хиперреализам

Што се случува кога ќе се вкрстат уметноста и реалноста

1

2

3

Мигеланшо Прадо (Miguelanxo Prado, 1958) е шпански цртач на стрипови. Пред да се посвети на оваа уметност, тој студирал архитектура, пишувал романи и сликал. Работел за неколку списанија, а за своите стрипови добивал бројни награди. Автор е и на еден анимиран филм, De Profundis.

 

Напишано од
More from РЕПЕР
Оној што пишува
Објавуваме две песни од Никола Маџиров.
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *