Тежината на зборовите

Илеана Сурдичан е млада романска уметница, авторка е на бројни илустрации, стрипови, цртежи и тн.

1

2

3

4

Илеана Сурдичан е млада романска уметница која твори на полето на детските илустрации, стрипот, дизајнирањето ликови и керамиката. Авторка е на бројни илустрации, стрипови, цртежи, предмети од керамика и слично. Живее и работи во Клуж-Напока, Романија.

Тагови од објавата
, , , ,
Напишано од
More from РЕПЕР
BookStar 2022: Brave new wor(l)ds
СО СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ ЗАПОЧНУВА ИМПРЕСИВНАТА ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛОТ „BOOKSTAR“ 2022   2...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *