Стрип

Хероин

од

Краток, но навистина одличен и поучен стрип за последиците од користењето на една од најтешките дроги во светот.

Изгубената половина

од

Извонреден стрип на бразилскиот цртач Рикардо Јошио Окама Токумото, кој твори под псевдонимот Ryot Iras. Во стрипот станува збор за наоѓање на изгубената половина и соединување со неа во една целина.

Автобиографија

од

Браун е американски цртач кој соработувал со многу попознатиот Роберт Крамб. Во овој краток стрип брилијантно го прераскажува својот живот со неколку потези на цртачкото перо.

Погрешен избор

од

Извонреден стрип од американската цртачка и илустраторка која твори под псевдонимот Notofagus, и која живее и работи во Сан Франциско, САД.

Возење

од

„Се родив без талент и без раце. Но со напорна работа ми пораснаа раце. Не ги биваше за ништо друго освен за цртање“, вели за себе овој американски уметник.

Ноќ во градот

од

Еден краток, но одличен стрип за оние работи кои ги измачуваат жителите на градот и им го одземаат сонот.