Театарски фотографии

Во овој број, екипата на „Репер“ ви претставува избор од театарските фотографии на Владимир Плавевски (Скопје, 11 декември 1948), македонски писател и аматерски фотограф.

17

Владимир Плавевски (Скопје, 11 декември 1948) е македонски писател и аматерски фотограф. Со аматерска фотографија почнал да се занимава од својата рана младешка возраст, а со интензивно изложување фотографии на бројни групни изложби дејствува во периодот од 1973 до 1990 година. Во седумдесеттите години на минатиот век, Плавевски бил член, а потоа и претседател на Фото клубот “Вардар” од Скопје (1978 – 1990) како и претседател на Фото сојузот на Македонија (1982 – 1986). Член е на ДЛУПУМ од 1983 година. Бил предавач по предметот „Фотографија“ на Факултетот за драмска уметност во учебната 1993/94 година. Учествувал на голем број групни изложби во земјава и во странство. Добитник на голем број награди и признанија.

Во овој број, екипата на „Репер“ ви претставува избор од неговите театарски фотографии.

Напишано од
More from РЕПЕР
Mи се допаѓа во оваа чудесна земја на Балканот
Ми се допаѓа во оваа чудесна земја на Балканот! Ми се чини...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *