Несака, одкако, ефтино…?

Несака, несмее, одкако, одсега, по убаво и ефтино се само дел од примерите што може да ги споменеме во овој контекст.

Верче Карафилоска ни испрати илустрација што доволно зборува за тоа колку македонските портали внимаваат на правилната употреба на јазикот. Несака, несмее, одкако, одсега, по убаво и ефтино се само дел од примерите што може да ги споменеме во овој контекст.

тајмс

Доколку и вие забележите некакви отстапувања од нормата на кои сакате да ни укажете, обратете ни се на mak.katce@gmail.com.

Напишано од
More from РЕПЕР
Наградата „Новите!“ за „Метаморфузија“ на Драган Георгиевски
Наградата „Новите“ која ја доделува издавачката куќа Темплум за најдобар дебитантски прозен...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *