Приказна од дедо ми

Си биле тројца браќа Кинези.

Три Кинеза

Си биле тројца браќа Кинези. Јакци. Јакци Дракци. И Јакци Дракци Јакци Дрони.

И три сестри Кинезинки. Ципка. Ципка Липка. И Ципка Липка Лимпопони.

Решиле да се земат. Јакци – Ципка. Јакци Дракци – Ципка Липка. А Јакци Дракци Јакци Дрони – Ципка Липка Лимпопони.

Им се родиле деца. На Јакци и Ципка – Фу. На Јакци Дракци и Ципка Липка – Фучи Фу. А на Јакци Дракци Јакци Дрони и Ципка Липка Лимпопони – Фучи Фу Фучи Фони.

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Растителната драма на богот кој умира и повторно оживува
Денешните христијански празници кои несомнено потекнуваат од претхристијанско доба, се засновани на...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *