број 105

Оливера Ќирковиќ „Јас Пинк Пантер“: Една Брехтовска Сага

од

Не знам каде ми отиде стикерчето со налепница за цени на која ѝ го напишав познатиот афоризам на Брехт: „Не е криминалец оној кој ограбува банки, туку оној кој ги основа“.