број 55

Фусноти по сеќавање

од

Родена на 13 март 1984 година во Скопје, Република Македонија.
Досега ги има објавено збирките поезија: „Постоењето на динамиката“, „Јас сум некаде на друго место“ и „Фусноти по сеќавање“.

Се изјасни дека не е виновен. Силувал исклучиво невини

од

Реалната опсервација на афоризмите на Јанкуловски го покажуваат неговиот сенс за неправдите кои ги сретнува во своето секојдневие, подалечно или блиско опкружување, генерално или лично незадоволство.

Волчја доба

од

Волчја доба е првата стимпанк книга во Литванија, која 20 недели се наоѓала во топ-10 бестселери. Книгата е објавенa во соработка со Литванскиот културен институт.