изложба

Keep calm и создавај!

од

Мала мисловна рефлексија за она што академската графичарка Билјана Василева се обидува да го создаде низ годините, односно ретроспекција на нејзиниот ликовен израз.

Кога небото ќе се насели во нашите лица

од

Го претставуваме ликовниот уметник Ване Костуранов преку избор од неговите најнови слики кои, под насловот „Небо во лицата“, пред еден месец беа изложени во галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје.