Ужасот како дел од нашето секојдневие

Делата на Аврамоски кокетираат со хорор жанрот, но истовремено поседуваат сопствена длабочина и одредена доза на загадочност која ве тера да се замислите над нив.

Аврамоски Игор е роден 1993 година во Кичево. Во периодот 2009-2012 се занимаваше со музика, и беше фронтмен на кичевскиот бенд Arrested Army, а во меѓувреме се роди љубовта кон ликовната уметност, па откако бендот се растури Игор сериозно почна да се занимава со ликовната уметност. Во 2012 почна да студира во ликовната академија св. Кирил и Методиј – Скопје, на отсекот Ликовна педагогија.

Напишано од
More from РЕПЕР
Неправилната употреба на „со“ наместо „и“
Марко со другарите играа фудбал - проблемот кај ваквите реченици се јавува...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *