Струшки мубаети

Ако си зрно песок во пустината и ако колективната свест почне да се изживува со твојата душа, не ти останува ништо друго освен да побараш други зрна и добро лепило за да им го отвориш патот на сите потиснати „големи“ муабети...

Ѓорѓи Крстески е роден во 1976 година во Струга. Дипломирал на Машинскиот факултет во Скопје во 2002 година, насока заварување со заварени конструкции, како и на Факултетот за ликовни уметности во Скопје во 2010 година, педагошки отсек, насока вајарство, во класата на професорот Станко Павлески. Постдипломец е на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, насока вајарство.

Во овој број на „Репер“ ви ја претставуваме неговата последна изложба на фотографии. Фотографиите досега беа изложени на два фестивала: УФО и ДРИМОН. Ве препуштаме на краткиот вовед на авторот и на галеријата со фотографии.

Ако си зрно песок во пустината и ако колективната свест почне да се изживува со твојата душа, не ти останува ништо друго освен да побараш други зрна и добро лепило за да им го отвориш патот на сите потиснати „големи“ муабети…

[nggallery id=21]

Групни изложби:

– Струга 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012 г
– Четврто меѓународно биенале во мала графика-Тетово 2008г
– Скопје, Годишни студентски изложби на ФЛУ-Скопје, ФЛУ 2006-2010г
– Скопје, мултимедијален центар „Мала станица“ 2010г – Истанбул “Transform” MIMAR SINAN GÜZEL SANATLAR ÜNIVERSITESI – ISTANBUL 2010г
– Софија “Transform” – Национална галерија за странска уметност 2011г – Велес 2011г – Охрид УФО фестивал 2013г -Струга ДРИМON фестивал 2013г

Самостојни изложби:

– Струга 2002, 2010г
– Охрид 2002г Ликовни колонии:
– Шеста меѓународна ликовна колонија „Карпино“
-Куманово 2008г
– Авторски низ појавното 4 с. Сливница / Ресен 2010г

mail: gjorgjikrsteski@yahoo.com

Тагови од објавата
, ,
Напишано од
More from РЕПЕР
Зошто Сараево е севдах?
Сараево сонува за јужни мориња, има висококатници чии врвови ги поткачуваат облаците.
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *