Автобусот

Пол Кирхнер (1952) е американски уметник и илустратор кој твори во разни области, од стрип уметноста и дизајн на играчки до маркетингот.

Пол Кирхнер (1952) е американски уметник и илустратор кој твори во разни области, од стрип уметноста и дизајн на играчки до маркетингот. За стрип писанието Heavy Metal ја изработи серијата надреални стрипови насловена „Автобусот“ (The Bus), која редовно се објавуваше во периодот 1978-1985 година. Автор е на петнаесетина книги со стрипови, а соработувал и со разни други списанија и весници.

pol hirhner

Тагови од објавата
Напишано од
More from РЕПЕР
Недостиг или недостаток?
Според Толковниот речник на македонскиот јазик, овие два збора имаат различно значење.
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *