Книга на месецот

Волчја доба

од

Волчја доба е првата стимпанк книга во Литванија, која 20 недели се наоѓала во топ-10 бестселери. Книгата е објавенa во соработка со Литванскиот културен институт.

Магла и ноќ

од

Еден од најголемите турски писатели на 18 мај доаѓа во Македонија на Фестивалот ПроЗаБалкан. На 20 мај од 15.30 ќе потпишува книги во Книжевниот центар „Антолог“!