Книга на месецот

Лавр

од

Книгата е објавена во издание на „Антолог“ (2014) со поддршка на Рускиот преводен институт.

Трилер прошетка во Истанбул

од

Извадок од романот на еден од најчитаните турски писатели, Ахмет Умит, чија генијална идеја се состои во концептот преку истражување на серија на убиства да ја претстави милениумската историја на еден од највоодушевувачките градови.