Патопис

Приштина (II дел)

од

Панорамскиот поглед на Приштина денес е радикално сменет во споредба со оној од пред десетина години. Главниот град на Косово брзо го менува својот изглед, и смело граби напред.

Лондон, извини!

од

Без никој да знае, имав навика, секогаш кога ќе тргнев да скитам низ градот, да седам долго време на една клупа. Да седам и да гледам во Темза. Толку.

Дете на планините

од

Јас сум човек од планина. Колку и да звучи смешно, настрана од сите второстепени и изведени значења на фразава, тоа е чиста вистина.