Претставуваме

Булеварот на независноста

од

Ви претставуваме два текста за еден роман чиј превод на македонски јазик е издание на книгоиздавателството „Антолог“. КОН РОМАНОТ БУЛЕВАРОТ НА НЕЗАВИСНОСТА Кшиштоф Варга…

Додека ја распакувам мојата библиотека

од

Ја распакувам мојата библиотека. Да. Книгите сè уште не се на полиците, сè уште не се допрени од слабата здодевност на редот. Не можам да чекорам покрај нивната низа, ниту пак да ѝ ги дадам на разгледување на пријателската публика.

Александар Пешевски – Салеман

од

Не можам да се наречам автор… Тоа што се случува преку мене во моментот на создавање е форма на медитација. Акустичен звук… Гитара… Тивки мелодии… Хаос во мир… Звук на искрена емоција…

Мала оаза на интернетот

од

Македонската страницаа посветена на хаику има невообичаено едноставен дизајн и изглед кој се чини како да го доволува токму духот на хаикуто – едноставно, убаво, со чувство.

Ѕирнете во нашето минато

од

Блогот „РетроМК“ е еден од оние блогови кои се посетуваат не само со задоволство, туку и со одредена доза на љубопитство поради прашањето – на какво изненадување ќе наидеме овојпат.

Боби откачува на пиво!

од

Пред неколку месеци, разгледувајќи ги содржините на македонската блогосфера, наидов на еден многу интересен блог кој веднаш влезе во мојата листа на десет најчитани блогови.