Театар

„Мајсторот и Маргарита“ – историја на љубов, страдања, (не)постоење

од

Се случи и тоа, едно вонвременско дело да биде поставено на репертоарот на Македонскиот народен театар – „Мајсторот и Маргарита“ на Михаил Булгаков во режија на Иван Поповски. Истото ги оправдува и најголемите уметнички очекувања и ги проширува естетските граници во рамките на нашите театарски прилики.

Водиљ во мрак

од

„Мрачна комедија“ – автор: Питер Шефер; режија: Спасое Ж. Миловановиќ; кореограф: Пјер Рајковиќ; сценограф: Владо Ѓорески-Рафик; композитор: Божидар Симоновски; продукција: НУ ЦК „Ацо Шопов“ – Театар Штип

Нушиќ во ново руво

од

Најновата премиера на театарот од Куманово, „Нажалена фамилија“, која по подолг период го врати на македонската театарска сцена…

(Без)излезноста на (не)слободата

од

За струмичката театарска публика може да се каже дека е упатен и едуциран театарски аудиториум, отворен и за театарски проекти работени врз авангардните театарски концепти.