Број 139-140

КОН „ИДОЛ НА ЅИДОТ“ ОД ЕЛЕНА ФИЛИПОВСКА: ХРАБРИОТ СТАРО-НОВ СВЕТ

од

Со својот прв роман, Идол на ѕидот (2020), Елена Филиповска ја освежува македонската книжевност со прецизно и педантно, речиси школски, изграден дистописки приказ на…